Skilta

TST-sitsit 6.3. klo 18:00!

Tervetuloa sitsaamaan Titen kanssa 6.3. klo 18:00 Bommariin! Pukukoodina ristiinpukeutuminen millä tahansa tavalla tai haalarit. Sitsien jatkot pidetään Varjobaarissa. Vielä kerkeät ilmoittautua sitseille vaivaisen 15e hintaan osoitteessa: https://goo.gl/forms/fvpsTfbClH4tk5rR2 !


26.02.18 21:31

Juhlavuoden Kunniamaininnat

Viikonloppuna vuosijuhlilla huomioitiin entisiä ja nykyisiä Skiltalaisia.

Sähkökillan kunniajäsenyys myönnettiin seuraaville henkilöille:

Kirsi Nousiainen

Susanna Ketola

Pia Humalajoki

Minna Niittymäki

Juha Toivonen

Lisäksi ansiomerkillä palkittiin:

Ossi Alapiha

Iiro Vuorio

Jäsenistö valitsi keskuudestaan myös vuoden skiltalaisen, Iiro Vuorion.

Paljon onnea kaikille palkituille ansaituista kunniamaininnoista!


21.02.18 10:34

Toimihenkilöt vuodelle 2018

Skilta on valinnut toimihenkilöt vuodelle 2018:

Ulkosuhdetoimari - Alexandra Prinz

Yritystoimari - Jonas Virolainen

XQ-toimari - Tommi Mehtonen

Tapahtumatoimarit - Roope Raisio, Juho Elovaara, Salla-Mari Palokari

Kiltatoimarit - Nuutti Nissinen, Tiia Uotila, Kirsi Pietilä

Projektitoimari - Lari Karvinen

Alumnivastaava - Lauri Suomela

Liikuntavastaava - Ville Saarinen

TEK-yhdyshenkilö - Jussi Kekki

Sähkösanomien päätoimittaja - Atte Lamminsalo

IT-gurut - Max Mecklin, Iiro Vuorio

Valokuvaaja - Viktor Mykrä

Lukkari - Mikko Kauhanen

Aliexpress - Aliisa Palm


21.01.18 19:59

Skillan ja TiTen fuksikyykkä!

Tervetuloa Torstaina 11.1 klo 17:00 TST-fuksikyykkään, jossa avautuu teille ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua kyykän saloihin ja kilpailla muiden Sähkö- ja TiTe-fuksien kanssa TTY:n takaparkissa. Paras fuksijoukkue molemmista killoista palkitaan paikalla jo loppuunmyydyssä Akateemisen kyykän MM-kilpailussa! Joten kokoa 4 hengen joukkueesi ja ilmoittakaa itsenne https://goo.gl/forms/kbLKJtIObVw6PgDv1. Jos olette joukkuetta vailla, niin hyödyntäkää kaikkia viestintälinjoja mahdollisen joukkueseuran saavuttamiseen.

Kyykkä on kaikille varmasti sopiva laji. Suurimmalle osalle tämä on ensimmäinen kerta lajin parissa, milloin tämä on aivan loistava mahdollisuus tulla tutustumaan tähän teekkareiden vaalimaan lajiin. Tarkemmat säännöt ja ohjeet kyykästä löydät https://www.kyykka.fi/node/1. Suoriutumista ei tarvitse murehtia vaan pääasiana on pitää hauskaa.


04.01.18 14:51

Skillan, Bionerin ja Biopsin kyykkä

Skillan, Bionerin ja Biopsin yhteinen kyykkäturnaus pelataan 15.1. kello 14:00 alkaen TTY:n polymeerihallien ja takaparkin kentillä. Joukkueiden ilmoittautuminen alkaa maanantaina 8.1. kello 12:00! Taas kannattaa pelata, sillä paras Skillan joukkue voittaa paikan MM-kyykkään! Turnauksen jälkeen ilta jatkuu Teekkarisauna Mörrimöykyssä!


02.01.18 23:21

TTYY:n adressi tekniikan asemasta

Tampereen Teknillisen yliopiston ylioppliaskunta on julkaissut adressin, jonka avulla halutaan turvata tekniikan asema uudessa korkeakoulussa. Nyt jokaisella on oikeus ja vastuu vaikuttaa siihen, että teekkarit näkyvät ja kuuluvat päätöksenteossa! Allekirjoittamaan pääset tästä: https://ttyy.fi/allekirjoita-adressi/


18.12.17 12:36

Skillan toimarihaku on auki!

Skilta etsii ensi vuodeksi toimihenkilöitä!

Nyt juuri sinulla on mahtava mahdollisuus päästä mukaan Skillan toimintaan. Mielenkiintoisia pestejä löytyy kaikille aina fuksista setään asti. Lähetä siis hakemuksesi alla olevan Google forms -linkin kautta heti välittömästi! Kaikki hakijat haastatellaan Cafe Bitin kabinetissa Tietotalossa torstaina 11.1. kello 16 alkaen. Alta löydät kuvauksen kaikista tällä hetkellä tarvittavista pesteistä. Voit myös keksiä täysin uuden toimihenkilöpestin, jos koet että Skilta ehdottomasti tarvitsee tekijän juuri tälläiseen rooliin.

https://goo.gl/forms/7ihfjfh1EH4gSQd83

Ulkosuhdetoimari:

Ulkosuhdetoimari huolehtii kv-opiskelijoista kv-vastaavan apulaisena. Ulkosuhdetoimarin päätehtäviin kuuluu aktiivinen ulkomaisten opiskelijoiden kontaktointi ja kiltaan tutustuttaminen. Ulkosuhdetoimari myös auttaa XQ-toimaria ulkoxq:n järjestämisessä. Ulkosuhdetoimari voi olla suomalainen tai ulkomaalainen.

Yritystoimarit:

Yritystoimarit toimivat yritysvastaavan apukäsinä järjestettäessä excuja, luotaessa ja ylläpidettäessä yrityssuhteita sekä tiedotettaessa killan jäsenistön työ- ja diplomityöpaikoista. Yritystoimarin pesti on äärimmäisen valmistavaa työelämään. Yritystoimarina saat konkreettisia yhteyksiä yrityksiin sekä kokemusta tapahtumien järjestämisestä. Verkostoituminen koulun opiskelijoiden ja yritysten edustajien kanssa on valtava etu työnhaussa! Yritystoimareita haetaan kaksi kappaletta. Toisen päävastuulla on Skillan excujen järjestäminen. Hän voi osallistua myös yrityssektorin muuhun toimintaan siinä määrin kuin XQ:jen järjestelyiltään ehtii. Toinen yritystoimari auttelee yritysvastaavaa vuosisopimusten hankinnassa, mainosten myynnissä sekä yritystapahtumien järjestämisessä.

Sähkösanomien päätoimittaja:

Päätoimittajan tehtävä on huolehtia Skillan lehden Sähkösanomien julkaisusta neljä kertaa vuoden aikana sekä sähköisenä nettisivuilla, että painettuna kiltahuoneilla. Päätoimittaja vastaa lehden taittamisesta, pääkirjoituksen kirjoittamisesta ja sisällön tuottamisen delegoinnista. InDesignin vahva osaaminen on valttia, mutta tekemälläkin oppii! Jos haet tähän pestiin, hakemukseen kannattaa liittää jokin näyte omista taidoista.

Liikuntavastaava:

Liikuntavastaavan tehtävä on pitää huoli Skillan jäsenten liikunnallisuudesta. Hänen tehtävinään on muun muassa Skillan kyykkäturnauksen ja kaukalopalloturnauksen järjestäminen. Myös Skillan yleisillä liikuntavuoroilla jäsenistön pitäminen liikkeessä on yksi liikuntavastaavan tehtävistä. Tänäkin vuonna liikuntavastaava pääsee myös syksyn puolella järjestämään sählyturnauksen laitoksen väen kanssa!

IT-guru:

IT-guru vastaa kaikesta skillan AUtomaatiseen TiEdonKäsittelyyn liittyvästä hullunmyllystä. IT-guru vastaa mm. Skillan nettisivuista, intrasta ja verkkolevyistä, sekä huolehtii myös jäsenistön käyttöön tarkoitetuista kompuuttereista. Tänä vuonna IT-guruja saatetaan valita jopa kaksi kappaletta: Mikäli olet erityisen kiinnostunut joko rautapuolesta tai nettisivuista, sen voi ilmoittaa erikseen hakemuksessa! Skillan nettisivujen korjaamisesta ja päivittämisestä saisi yhdelle henkilölle loistavan oman projektin.

Tiedotustoimari:

Tiedotustoimarin päätehtävä on yleensä ollut tapahtumamainosten tekeminen. Tässä toimessa pääsee toteuttamaan piileviä tarpeitaan tuottaa luovia meemuja jäsenistölle. Tiedotustoimari voi myös päästä auttamaan tiedotusvastaavaa muissa killan tiedotukseen liittyvissä asioissa, esimerkiksi somettamalla. Graafinen silmä on tehtävässä plussaa, mutta enemmän ratkaisee innostus sekä halu oppia.

Tapahtumatoimarit:

Tapahtumatoimarit toimivat Skillan Tapahtumavastaavan ja Saunavastaavan parhaina kavereina. Toimareiden vastuulla on yhdessä näiden hallituslaisten kanssa suunnitella ja organisoida killan legendaarisimpia tapahtumia, kuten Keskiasteen välitutkintoa ja Kiltojen Avajaissaunaa. Tehtävä on haastava, mutta tapahtumatoimareilla on aina hallituslaisten tuki ja turva, joten tehtävään soveltuu myös fuksi!

Valokuvaaja:

Valokuvaaja toimii tiedotusvastaavan alaisuudessa ikuistaen Skillan tapahtumien kaikki yksityiskohdat raw-tiedostoina. Tehtäviin kuuluu tapahtumakuvien uppaaminen skilta.kuvat.fi-sivustolle, CV-kuvaaminen syksyisin, sekä Sähkösanomien virallisena kuvaajana toimiminen (mikäli päätoimittaja näin haluaa).

TEK-yhdyshenkilö:

TEK-vastaava toimii linkkinä Tekniikan Akateemisten ja Sähkökillan välillä. TEK-vastaavan tehtäviin kuuluvat erilaisten sponsorointien neuvovottelu TEK:n ja killan välillä, TEK:n jäsenrekrystä vastaaminen killassa ja legendan mukaan TEK-vastaava näkyy monissa killan ja TTYY:n tapahtumissa grillailemassa kuuluisia TEK-makkaroita.

Alumnivastaava:

Alumiinivastaava huolehtii niistä Skillan jäsenistä, jotka ovat vahingossa jo valmistuneet. Alumiinivastaavan tehtäviin kuuluu järjestää Wappuna simatarjoilu Skillan alumneille kasteen aikaan, sekä vapaavalintaisen alumnitapahtuman (esim sauna) järjestäminen. Alumnivastaava on myös taitava voitelemaan alumneja osallistumaan vuosijuhlille.

Kiltatoimarit (Karkki- ja limutoimarit, kevät):

Kiltatoimarit toimivat pääasiassa kiltavastaavan apulaisena. Kiltatoimarit huolehtivat kiltahuoneesta: he käyvät kiltavastaavan kanssa kaupassa sekä huolehtivat siitä, että Skillassa myytäviä elintarvikkeita on aina tarpeeksi. Heidän vastuullaan on myös jonnekaapin ja limukoneen täyttäminen. Kiltatoimari on loistava pesti esimerkiksi fuksille tai sellaiselle, jolla ei aiempaa kokemusta ole hallitustoiminnasta. Lisäksi kiltatoimarit huolehtivat esimerkiksi postin hakemisesta ja kiltavastaavan muista pienistä nakeista.


14.12.17 16:57

Hallitus 2018 valittu!

Skillan vuoden 2018 hallitus on valittu!

Puheenjohtaja: Adam Zeidan

Rahastonhoitaja: Saana Kaario

Sihteeri: Heidi Silvanto

Tapahtumavastaava: Joel Hakulinen

Fuksikapteeni: Jari Rauhala

Saunavastaava: Juhani Mäkinen

Kiltavastaava: Marja Vilkko

Opintovastaava: Anna Eskola

Yritysvastaava: Samu Lampinen

KV-vastaava: Jani Björklund

Viestintävastaava: Jukka Johansson

Onnea valituille tehtävissään!


23.11.17 23:09

Vaikuta tutkintoosi -aamiainen

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1117684815033020/

"Vaikuta tutkintoosi" -aamiainen 24.11. klo 9-11 @Kampusklubi

Tampere3 kolkuttee jo ovella, kuin Joulupukki ikään! Tätä silmällä pitäen tiedekunnissa on lähdetty määrittelemään meidän tutkintorakenteita täsmällisemmin osaamistavotteiden avulla. Käytännössä työssä on siis tarkoitus määritellä uudelleen ne taidot, mitä kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkinnon suorittaneet osaavat.

Tämän määrittelyn lisäksi tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta uudistaa tutkintojen pääaineita. Tarkoitus on yhdistellä nykyisiä pääaineita järkevimpiin kokonaisuuksiin. Esimerkiksi tieto- ja sähkötekniikan kandidaattien koulutusohjelmissa ollaan hieman mallista riippuen päätymässä yhteensä 5-7 pääaineeseen.

Näin isosti tutkintorakenteita ei olla hetkeen rukattu, miksi tiedekunta tahtookin kuulla myös meidän mielipiteitä ja näkemyksiä uudistukseen liittyen.

Skilta järjestää yhdessä tiedekunnan perustutkinto-ohjelman suunnitteluryhmän kanssa "Vaikuta tutkintoosi" -aamiaisen 24.11. klo 9-11 Kampusklubin workshop-tilassa. Yllä mainittujen teemojen lisäksi voit tulla kertomaan palautetta suoraan henkilökunnalle tutkintosi yleisistä kipukohdista, kuten erityisen ongelmallisista kursseista.

Eli, jos Tampere3 on aiheuttanut sinulle pelkoa tulevan tutkintosi arvostuksesta, tämä tapahtuma on täydellinen mahdollisuus päästä antamaan oma panoksesi sen turvaamiseksi. Tarjolla on aamupalaa, ja tiukkaa puhetta tutkintojemme tulevaisuudesta!


21.11.17 15:22

Muistutus yleiskokouksesta!

Hei!

Skillan syysyleiskokous järjestetään huomenna keskiviikkona kello 15 alkaen salissa S4! Tarjolla munkkia ja kahvia. Fukseille fuksipisteitä!


21.11.17 13:53