Skilta

Skillan syysyleiskokous

Sähkökilta ry järjestää sääntömääräisen syyskokouksensa marraskuun 22. päivä klo 15 alkaen luentosali S4:ssä.

Esityslistalla on vähintäänkin:

- Ensi vuoden hallituksen valinta

- Talousarvion ja toimintasuunnitelman hyväksyminen.

- Lukuvuoden 2018-2019 lukuvuosimaksujen hyväksyminen.

Varsinainen esityslista toimitetaan aikanaan Sähkökillan jäsensähköpostilistalle ja ilmoitustaululle.

Tarjolla on totutusti kahvia, teetä, mehua ja munkkeja. Fukseille fuksipisteitä! Kokouksen jälkeen ilta jatkuu pikkujoulusaunan merkeissä.

Linkki Facebookkiin: https://www.facebook.com/events/1690642037626856


12.10.17 19:42

HerkkuWiiniFestarit!

Hurraa! Külttüürin turmio ei ole vielä täällä, sillä Sähkötalon sisäpihalla päästään nauttimaan edelleen jokasyksyiseen tapaan laadukkaasta korkeakulttuurista.

Skilta, Hiukkanen, TeLe ja PES kutsuvat kampuksen kovimmat panijat ja oman elämänsä boheemit taivaanrannanmaalarit maistelemaan kanssaan kiistellysti maailman parhaita kotiviinejä ja -oluita Sähkötalon sisäpihalle 9.10. kello 12.00-15:00.

Festivaalien aikana sekä tuomaristo että muut janoiset halukkaat maistelevat kaikille paikalletuotuja mehukkaan pyöreitä ja hienostuneita taidonnäytteitä. Juomia pääset maistelemaan ostamalla paikan päältä kertismukin vain yhden (1) euron hintaan!

Näytteilleasettajien ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan paikalle saapuminen riittää. Tuokaa myös tuotoksenne. Parhaalle luvassa palkinto!

Tänäkin vuonna HerkkuWiiniFestareiden yhteydessä järjestetään myös olutsarja. Oluen kypsyminen hyväksi vaatii aikaa, joten oluet kannattaa laittaa mahdollisimman pian valmistumaan.

Kilpailuun voi osallistua muutamallakin pullolla, mutta mikäli paikalle tekee vähintään 5 litraa olutta muillekin HWF:n osallistujille maisteltavaksi, PES tarjoaa valmistuslaitteiston vuokralle maksutta.

Kilpailun paras olut palkitaan 20€ lahjakortilla Panimonurkkaan, joten omaan tuotokseensa kannattaa panostaa!

Muistakaa myös säännöt alkoholista yliopiston käytävillä.

Huom! Fukseille luvassa UNIIKKEJA fuksipisteitä!


06.10.17 14:24

Juhlavuosiseminaari ja sitsit

Merkitkää seuraava päivämäärä kalenteriin: Sähkökilta järjestää 50-vuotisen taipaleensa johdosta juhlavuoden seminaarin perjantaina 27.10.2017 klo 15.30 alkaen TTY:llä. Paikalle ovat tervetulleita kaikki Sähkökillan entiset ja nykyiset opiskelijat. Seminaarin puhujakattauksen muodostavat kolme sähköalan ammattilaista. Seminaarin jälkeen siirrytään Sukupolvet kohtaa –sitseille ravintola Pranzoon (19:00 alkaen). Seminaariin osallistuminen on ilmaista, ja sitsit kustantavat 35€.

MITÄ: Sähkökillan juhlavuoden seminaari ja Sukupolvet kohtaa –sitsit.

MISSÄ: Seminaari: ilmoitetaan myöhemmin, Sitsit: ravintola Pranzo

MILLOIN: 27.10. 15:30 ->

ILMO: 2.10. 12:00 alkaen osoitteessa http://bit.ly/2xFij6D

FACEBOOK: http://bit.ly/2kc6W0e ja http://bit.ly/2yg7RTC

Aki Korpela on palkittu kahdesti TTY:n hyvänä luennoitsijana ja kerran valtakunnan hyvänä opettajana. Nykyisin Korpela vaikuttaa Tampereen ammattikorkeakoululla sähkötekniikan yliopettajana. Tampere3-hankkeen myötä yhdistyvien korkeakoulujen rajapinnassa toimineena Korpelalla on näkemys siihen, mitä T3 tuo tullessaan ja miten korkeakoulujen yhdistyminen näkyy sähköalan korkeakouluopetuksessa.

Tuomas Vanhanen on TTY:lta valmistunut energiatekniikan DI, Valot päälle! -kirjan kirjoittaja, palkittu diplomityöntekijä sekä entinen Energialähettiläs. Vanhasen intohimo on rohkea ja avoin energiakeskustelu muun muassa siitä, mikä energiatalouden alalla on todella merkitsevää ja mitkä ovat energiakeskustelun kannalta olennaisimmat faktat.

Kai Vuokko on Sähkökillan vanha puheenjohtaja ja Santa Monica Networksin toimitusjohtaja. TTY:lta valmistuttuaan Vuokko on tehnyt yli 20-vuotisen uran IT-alalla, erityisesti tietoliikenneverkkoihin ja tietoturvaan keskittyneissä yrityksissä. Nyt Sähkökillan täyttäessä 50 vuotta on hyvä palata vuoteen 1993, jolloin Vuokko toimi Sähkökillan puheenjohtajana ja kilta täytti 25 vuotta.

Puheenvuorot alkavat klo 16, heti kahvitarjoilun päätyttyä. Seminaaritilaisuus päättyy noin kello 18. Kulku auditorioon tapahtuu Kampusareenan ensimmäisen ja toisen kerroksen kautta.

Seminaarin jälkeen ilta jatkuu vanhojen ja nykyisten opiskelijoiden sitsien merkeissä. Tapahtumassa on mahdollista päästä verestämään sitsitaitoja, muistelemaan menneitä sekä pohtimaan tulevaisuutta. Sitseille osallistuminen on mahdollista, vaikka osallistuminen seminaariin jäisikin syystä tai toisesta välistä.

Sitsit järjestetään ravintola Pranzossa kello 19 alkaen ja ne kustantavat yhteensä 35 euroa. Pukukoodina illan aikana toimii smart casual.

Ilmoittautuminen sitseille ja seminaariin on auki osoitteessa http://bit.ly/2xFij6D


02.10.17 14:05

Edarirekrysauna ke 27.9. klo 18!

Edustajistovaalit saapuvat taas! Mutta mikä on edustajisto, mitä se tekee ja miten pääsen edustajaksi? Näihin kysymyksiin ja kaikkiin muihin sinua askarruttaviin kysymyksiin saat takuulla vastauksen, kun TiTe ja Skilta järjestävät yhteisen Edarivaalien Infosaunan Pirkka 6 kattosaunalla ensi keskiviikkona kello 18 alkaen.

Paikalta löydät:

- Järjestävien tahojen vanhoja edustajia, jotka lyövät faktat tiskiin asiasta kuin asiasta

- Ehdokasilmoittautumislappuja, joilla voi ilmoittautua ehdolle

- Pientä purtavaa (!!!)

- Saunan (OPM)


24.09.17 19:39

Historiikkiteaser: 10-vuotisjuhlat

Sähkökillan “10”-vuotisjuhlat

70-luku oli Sähkökillassakin poliittisen aktivoitumisen aikaa, mutta kannanottojen lisäksi toimintaan mahtui myös hauskanpitoa. Leo Suomaa, Sähkökillan puheenjohtaja vuosilta -75 ja -76 muistelee tässä hieman ennenaikaisia kymmenvuotisjuhlia. Samasta tapahtumasta löytyi myös tietoa Margit Lumian kokoamasta Sähkökilta 15 vuotta -katsauksesta vuodelta 1983. Leo Suomaan muistelmat voit lukea kokonaisuudessaan tulevasta 50-vuotishistoriikista, kun sen aika koittaa.

Vuonna 1976 – pidettiin Sähkökillan ensimmäiset perinteiset kymmenvuotisjuhlat tai jotain sentapaista. Niin kuin vuosiluvusta ja nimestä voi päätellä, kysymys oli vitsistä. Tai ainakin se alkoi vitsistä. Osa onnittelijoista onnitteli tosissaan. Juhlat pidettiin Ylioppilastalolla. Raimo Harju juonsi. Mikko Jouppi ja Ilkka Kulmala lauloivat ikimuistoisesti Hermannista ja Miinasta niin kuin Marjatta ja Martti Pokela ikään. Minä puheenjohtajana sain harsia kokoon ja esittää juhlassa historiikin, jonka perusteella juhlayleisön olisi pitänyt ainakin luulla, että kysymyksessä oli 10-vuotisjuhla. Huhtikuun lopussa pidetyssä pikkujoulussa oli samanlaista ilottelun henkeä. Pikkujoulukuusi haettiin ja tuotiin sinisellä bussilla illan aikana jostain, kuulemma, kaupungin metsästä.

-Leo Suomaa

Vuonna 1976 juhlittiin hieman ennenaikaisesti Sähkökillan kymmenvuotismerkkipäivää. Juhlat pidettiin keväällä 1976. Konekilta oli lahjanaan antanut kirjoituskoneen ja paperia, jotta Sähkökilta voisi vastaisuudessa lähettää kirjallisen kutsun K-killalle (“selvä osoitus siitä, kuinka hyviä Skillan illanvietot ovat”). Välihuudoista päätellen eivät kaikki kiltalaiset olleet tyytyväisiä kirjoituskoneen sähköttömyyteen eikä yksimielisyyttä syntynyt paperin käyttötarkoituksesta. Näin kirjoitti Markku Naaranoja Sähkösanomissa 2/76. Rakennuskilta oli muuten lahjoittanut ‘Gulliverin pahojen päivien varalle’, sanotaan Sähkösanomissa.

-Margit Lumia


15.09.17 15:27

50v-nettisivut julkaistu!

HYPE!! Skillan 50v-sivu on julkaistu! Täältä selviää kaikki 17.2.2018 järjestettäviin vuosijuhliin liittyvä. Ilmoittautuminen aukeaa alumneille 1.10. ja muille 14.10. Tsekkaa heti!

http://skilta.fi/skilta50


11.09.17 11:11

Skillan päivitetyt liikuntavuorot

Hei!

Alla infoa Skillan liikuntavuoroista! Vuorot ovat maksuttomia, tervetuloa liikkumaan! Mitä enemmän porukkaa liikuntavuoroille saadaan, sen mukavampaa on pelailla. Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa www.hobbydeed.com, josta löytyy ryhmä "Sähkökilta TTY".

Skillan liikuntavuorot:

Sählyvuorot:

Maanantai klo 19-20 Bommarin kenttä 1

Keskiviikko klo 20-21 Bommarin kenttä 1 (voimassa 2.5.2018 asti)

Tatami:

Keskiviikko klo 16-17 Bommarin tatami (voimassa 2.5.2018 asti)

Palloiluvuoro:

Tiistai klo 14-15 Tamppi Areenan palloilusalin lohko 1 (voimassa 19.12.2017 asti)


10.09.17 18:41

KampusFest 8.9.

Tämän vuoden KampusFestissä tänä perjantaina 8.9. on hieman spesiaalimpaa ohjelmaa, kolmen 50v-killan eli Skillan, KoRK:in ja TARAKI:n ottaessa yhteen kolmiosaisessa hubailuturnauksessa. Lajeina ovat jättidarts, kuplapallotörmäys sekä mekaaninen surffilauta. Pisteet ovat auki 15 - 19:30, ja paras yleisen sarjan suoritus voittaa lipun valitsemaansa vuosijuhlaan. Lisäksi fuksit kilpailevat erikseen fuksisarjassa, jossa palkintona on kuplivaa virvoketta.

Lisäksi järjestetään Skilta vs KoRK vs TARAKI -köydenvetoturnaus, josta voittajakillalle tarjolla mainetta, kunniaa sekä ikuinen kuittailuoikeus! Tarjolla myös ilmaista hattaraa.

Rastipaikat sijaitsevat lavan läheisyydessä, joten upeita bändejä ei missaa vaikka lähtisikin suorittamaan tätä kierrosta!

Festien aikataulu:

15:00 Festit alkavat

16:00 TLDP

18:00 Tiisu

19:30 Scandinavian Music Group

https://www.facebook.com/events/820640741425525


06.09.17 13:57

Uusia toimihenkilöitä

Skillan hallitus on valinnut avukseen viisi uutta toimihenkilöä:

Rahiksen apu - Saana Kaario

Renki - Juho Elovaara

Renki - Linnea Viitanen

Piika - Viktor Mykrä

Piika - Heidi Silvanto

Skilta onnittelee valittuja!


06.09.17 10:50

Keskiasteen välitutkinto

Se oikea Hervannan pubikierros tulee taas!

Keskiasteen Välitutkinnossa pääset tutustumaan Tampereen Kallioksikin ylistetyn lähiömme anniskeluravintoloiden kermaan! Kierroksen alussa saat kartan, johon on merkitty kierroksen suorituspaikat. Keräämällä kierroksella nauttimistasi virvokkeista merkintöjä tähän karttaan, voit tavoitella erinäisiä kansainvälisestikin tunnettuja ja arvostettuja Keskiaste-tutkintoja!

Keskiasteen Välitutkinto järjestetään keskiviikkona 13.9. Tapahtuman lipunmyynti ja kierrokselle lähtö tapahtuu Obeliskilta klo 17:00-20:00. Karttojen palautus tapahtuu ravintola Wanhaan Tappiin 20:00 alkaen, viimeistään klo 22:00. Lipun hinta on 4€ ennakkoon tai 5€ lähtöpaikalta Obeliskilta ostettuna, ja se sisältää jatkobileet Wanhassa Tapissa! Jatkoilla tarjolla myös livemusiikkia!

Facebook: https://www.facebook.com/events/468074850222291/


05.09.17 15:15