Skilta

Hallitus 2018 valittu!

Skillan vuoden 2018 hallitus on valittu!

Puheenjohtaja: Adam Zeidan

Rahastonhoitaja: Saana Kaario

Sihteeri: Heidi Silvanto

Tapahtumavastaava: Joel Hakulinen

Fuksikapteeni: Jari Rauhala

Saunavastaava: Juhani Mäkinen

Kiltavastaava: Marja Vilkko

Opintovastaava: Anna Eskola

Yritysvastaava: Samu Lampinen

KV-vastaava: Jani Björklund

Viestintävastaava: Jukka Johansson

Onnea valituille tehtävissään!


23.11.17 23:09

Vaikuta tutkintoosi -aamiainen

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1117684815033020/

"Vaikuta tutkintoosi" -aamiainen 24.11. klo 9-11 @Kampusklubi

Tampere3 kolkuttee jo ovella, kuin Joulupukki ikään! Tätä silmällä pitäen tiedekunnissa on lähdetty määrittelemään meidän tutkintorakenteita täsmällisemmin osaamistavotteiden avulla. Käytännössä työssä on siis tarkoitus määritellä uudelleen ne taidot, mitä kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkinnon suorittaneet osaavat.

Tämän määrittelyn lisäksi tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta uudistaa tutkintojen pääaineita. Tarkoitus on yhdistellä nykyisiä pääaineita järkevimpiin kokonaisuuksiin. Esimerkiksi tieto- ja sähkötekniikan kandidaattien koulutusohjelmissa ollaan hieman mallista riippuen päätymässä yhteensä 5-7 pääaineeseen.

Näin isosti tutkintorakenteita ei olla hetkeen rukattu, miksi tiedekunta tahtookin kuulla myös meidän mielipiteitä ja näkemyksiä uudistukseen liittyen.

Skilta järjestää yhdessä tiedekunnan perustutkinto-ohjelman suunnitteluryhmän kanssa "Vaikuta tutkintoosi" -aamiaisen 24.11. klo 9-11 Kampusklubin workshop-tilassa. Yllä mainittujen teemojen lisäksi voit tulla kertomaan palautetta suoraan henkilökunnalle tutkintosi yleisistä kipukohdista, kuten erityisen ongelmallisista kursseista.

Eli, jos Tampere3 on aiheuttanut sinulle pelkoa tulevan tutkintosi arvostuksesta, tämä tapahtuma on täydellinen mahdollisuus päästä antamaan oma panoksesi sen turvaamiseksi. Tarjolla on aamupalaa, ja tiukkaa puhetta tutkintojemme tulevaisuudesta!


21.11.17 15:22

Muistutus yleiskokouksesta!

Hei!

Skillan syysyleiskokous järjestetään huomenna keskiviikkona kello 15 alkaen salissa S4! Tarjolla munkkia ja kahvia. Fukseille fuksipisteitä!


21.11.17 13:53

Skillan CV-kuvaus 16.11.

Skilta järjestää jäsenistölleen ilmaisen CV-kuvauksen torstaina 16.11. klo 11-15 luokassa RJ111. Tule nappaamaan itsestäsi edustava otos kesätyöhakua varten. Kuvat ladataan Skillan kuvapalveluun osoitteeseen skilta.kuvat.fi.


12.11.17 16:03

1. periodin kurssipalautekahvit

Maanantaina 30.10. klo 13-16 kiltahuoneella tapahtuu! Tule kertomaan huolesi, murheesi ja toiveesi hallopedeille kurssipalautteen merkeissä tai ihan muuten vaan. Tarjolla on totutusti kahvia ja makeaa suun täydeltä.


29.10.17 22:05

Juhlavuosiseminaarin paikka

Tänään kello 16 järjestettävän juhlavuosiseminaarin paikka on muuttunut! Seminaari järjestetään luokassa TB109. Tervetuloa!

https://www.facebook.com/events/154407215165690


27.10.17 14:02

Muisteloita 45v-juhlilta

"Jokaisen opiskelijan tulee opiskeluaikanaan päästä kokemaan vähintään yhdet todelliset oman kiltansa vuosijuhlat. Kun alle puolen vuoden päästä mennään taas, on edellisistä kulunut jo lähes viisi vuotta. Sähkökillan 45-vuotisjuhlia vietettiin helmikuussa 2013.

Kun selloa soittavalla kaunottarella varustettu cocktail-tilaisuus oli saatu päätökseen Tampereen keskustan yksityisessä viinikellarissa, juhlakansa otti jälleen kerran jalat alleen ja marssi parijonossa juhlapaikalle. Aivan kuten 40-vuotisjuhlillakin.

Pakollisten puheiden ja killan ansiomerkkien luovutuksen lisäksi pääjuhlan aikana nähtiin tätejä ja setiä vuosien takaa, sekä tanssiakrobatialla häikäisevää kansainvälistä uraa tekevä Duo Minja. Jatkoja oli myös reilusti – ensin Hatanpäällä ja sitten Pormestari-saunalla. Tanssihittejä riitti aamuun asti, sikari-lounge oli menestys ja hätänumeroonkin tarvitsi soittaa vain yhden kerran. Todella timanttinen ensimmäinen päivä.

Brunssi oli ebin. Teekkarisaunalla oli meinaan tarjolla kaikkea mahdollista huikeasta trubaduurista perämoottoriin. Skumppa ei loppunut kesken ja olut virtasi. Lisäksi DJ-duo Muna Kollektiv päräytti kapteenin vaatteissaan sen tason polkkaa ettei toiste ole nähty. Kuvassa brunssitunnelmia esittelee mm. Kännykkä.

Mihin tämän vuoden vujutiimi yltää? Meneekö sere rikki? Esiintyykö jatkoilla Kirka? Pettääkö TKL jälleen? Tule ottamaan selvää Skillan 50v-kemuihin lauantaina 17.2.2018!"

-Mikko Eronen


25.10.17 15:11

Skillan syysyleiskokous

Sähkökilta ry järjestää sääntömääräisen syyskokouksensa marraskuun 22. päivä klo 15 alkaen luentosali S4:ssä.

Esityslistalla on vähintäänkin:

- Ensi vuoden hallituksen valinta

- Talousarvion ja toimintasuunnitelman hyväksyminen.

- Lukuvuoden 2018-2019 lukuvuosimaksujen hyväksyminen.

Varsinainen esityslista toimitetaan aikanaan Sähkökillan jäsensähköpostilistalle ja ilmoitustaululle.

Tarjolla on totutusti kahvia, teetä, mehua ja munkkeja. Fukseille fuksipisteitä! Kokouksen jälkeen ilta jatkuu pikkujoulusaunan merkeissä.

Linkki Facebookkiin: https://www.facebook.com/events/1690642037626856


12.10.17 19:42

HerkkuWiiniFestarit!

Hurraa! Külttüürin turmio ei ole vielä täällä, sillä Sähkötalon sisäpihalla päästään nauttimaan edelleen jokasyksyiseen tapaan laadukkaasta korkeakulttuurista.

Skilta, Hiukkanen, TeLe ja PES kutsuvat kampuksen kovimmat panijat ja oman elämänsä boheemit taivaanrannanmaalarit maistelemaan kanssaan kiistellysti maailman parhaita kotiviinejä ja -oluita Sähkötalon sisäpihalle 9.10. kello 12.00-15:00.

Festivaalien aikana sekä tuomaristo että muut janoiset halukkaat maistelevat kaikille paikalletuotuja mehukkaan pyöreitä ja hienostuneita taidonnäytteitä. Juomia pääset maistelemaan ostamalla paikan päältä kertismukin vain yhden (1) euron hintaan!

Näytteilleasettajien ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan paikalle saapuminen riittää. Tuokaa myös tuotoksenne. Parhaalle luvassa palkinto!

Tänäkin vuonna HerkkuWiiniFestareiden yhteydessä järjestetään myös olutsarja. Oluen kypsyminen hyväksi vaatii aikaa, joten oluet kannattaa laittaa mahdollisimman pian valmistumaan.

Kilpailuun voi osallistua muutamallakin pullolla, mutta mikäli paikalle tekee vähintään 5 litraa olutta muillekin HWF:n osallistujille maisteltavaksi, PES tarjoaa valmistuslaitteiston vuokralle maksutta.

Kilpailun paras olut palkitaan 20€ lahjakortilla Panimonurkkaan, joten omaan tuotokseensa kannattaa panostaa!

Muistakaa myös säännöt alkoholista yliopiston käytävillä.

Huom! Fukseille luvassa UNIIKKEJA fuksipisteitä!


06.10.17 14:24

Juhlavuosiseminaari ja sitsit

Merkitkää seuraava päivämäärä kalenteriin: Sähkökilta järjestää 50-vuotisen taipaleensa johdosta juhlavuoden seminaarin perjantaina 27.10.2017 klo 15.30 alkaen TTY:llä. Paikalle ovat tervetulleita kaikki Sähkökillan entiset ja nykyiset opiskelijat. Seminaarin puhujakattauksen muodostavat kolme sähköalan ammattilaista. Seminaarin jälkeen siirrytään Sukupolvet kohtaa –sitseille ravintola Pranzoon (19:00 alkaen). Seminaariin osallistuminen on ilmaista, ja sitsit kustantavat 35€.

MITÄ: Sähkökillan juhlavuoden seminaari ja Sukupolvet kohtaa –sitsit.

MISSÄ: Seminaari: ilmoitetaan myöhemmin, Sitsit: ravintola Pranzo

MILLOIN: 27.10. 15:30 ->

ILMO: 2.10. 12:00 alkaen osoitteessa http://bit.ly/2xFij6D

FACEBOOK: http://bit.ly/2kc6W0e ja http://bit.ly/2yg7RTC

Aki Korpela on palkittu kahdesti TTY:n hyvänä luennoitsijana ja kerran valtakunnan hyvänä opettajana. Nykyisin Korpela vaikuttaa Tampereen ammattikorkeakoululla sähkötekniikan yliopettajana. Tampere3-hankkeen myötä yhdistyvien korkeakoulujen rajapinnassa toimineena Korpelalla on näkemys siihen, mitä T3 tuo tullessaan ja miten korkeakoulujen yhdistyminen näkyy sähköalan korkeakouluopetuksessa.

Tuomas Vanhanen on TTY:lta valmistunut energiatekniikan DI, Valot päälle! -kirjan kirjoittaja, palkittu diplomityöntekijä sekä entinen Energialähettiläs. Vanhasen intohimo on rohkea ja avoin energiakeskustelu muun muassa siitä, mikä energiatalouden alalla on todella merkitsevää ja mitkä ovat energiakeskustelun kannalta olennaisimmat faktat.

Kai Vuokko on Sähkökillan vanha puheenjohtaja ja Santa Monica Networksin toimitusjohtaja. TTY:lta valmistuttuaan Vuokko on tehnyt yli 20-vuotisen uran IT-alalla, erityisesti tietoliikenneverkkoihin ja tietoturvaan keskittyneissä yrityksissä. Nyt Sähkökillan täyttäessä 50 vuotta on hyvä palata vuoteen 1993, jolloin Vuokko toimi Sähkökillan puheenjohtajana ja kilta täytti 25 vuotta.

Puheenvuorot alkavat klo 16, heti kahvitarjoilun päätyttyä. Seminaaritilaisuus päättyy noin kello 18. Kulku auditorioon tapahtuu Kampusareenan ensimmäisen ja toisen kerroksen kautta.

Seminaarin jälkeen ilta jatkuu vanhojen ja nykyisten opiskelijoiden sitsien merkeissä. Tapahtumassa on mahdollista päästä verestämään sitsitaitoja, muistelemaan menneitä sekä pohtimaan tulevaisuutta. Sitseille osallistuminen on mahdollista, vaikka osallistuminen seminaariin jäisikin syystä tai toisesta välistä.

Sitsit järjestetään ravintola Pranzossa kello 19 alkaen ja ne kustantavat yhteensä 35 euroa. Pukukoodina illan aikana toimii smart casual.

Ilmoittautuminen sitseille ja seminaariin on auki osoitteessa http://bit.ly/2xFij6D


02.10.17 14:05