Keksit

Tämä sivu käyttää keksejä html -elementtien näyttämiseen ja piilottamiseen.
Keksisi löydät täältä.

Fuksit

Hiiohoi sinä fuksi! Tämä sivu on tehty vain ja ainoastaan sinun takiasi/​ansiostasi ja täältä pitäisi löytyä kaikki tarpeellinen tieto aivan opiskelujesi alkutaipaleelle.

TTY on valtava kokonaisuus ja sisältää mielettömän määrän hiljaista perimätietoa ja kovaäänistä toitotusta. Kaiken selittäminen tai yhteen kokoaminen olisi Wikipediallekkin liian iso urakka, joten fuksivastaavat ovat koonneet tälle sivulle pienen "best of" -valikoiman. Todennäköisesti tämä sivu ei tyydytä lopullisesti päässäsi vellovaa tiedonnälkää, joten kysele rohkeasti mieltäsi askarruttavista asioista Jesseltä tai minulta, eli Juholta.

Minä, Juho, toimin seuraavan vuoden fuksikapteenina ja Jesse sähköpaimenena ja meidän muodostamaa kokonaisuutta kutsutaan osuvasti nimellä "fuksivastaavat". Meidän tehtävänä on pitää huolta siitä, että myös sinä integroidut osaksi teekkarien yhteiskuntaa ja sisäistät teekkarikulttuurin syvät salat. Käytännössä se takoittaa sitä, että järjestämme teille kaikkea hauskaa tekemistä, jonka kautta tutustutte toisiinne ja muihin opiskelijoihin ja yritämme saada mahdollisimman suuren osan teistä saapumaan paikalle.

Sähköpaimen
Jesse Christensen

Parit tärkeet jutut:

Fuksi: Jos opiskelet ekaa vuotta yliopistolla, olet tällainen! Fuksivuosi on elämäsi parasta aikaa, siitä kannattanee siis ottaa kaikki irti, ettei tarvitse myöhemmin itkeskellä menetetyn fuksiuden perään!

Fuksipassi: Vihkonen jonne keräätte leimoja kaikista huikeista tapahtumista joissa käytte, sekä muista edesottamuksistanne niin opiskelun, kilta- kuin kerhotoiminnankin saralla. Päästäksenne koskeen, tarvitsette 300 pistettä, mutta ei huolta, sillä ne saatte kasaan heittämällä kunhan vain muistatte kysellä ahkerasti leimoja fuksivastaaviltanne!

Kommunikaatio ja tiedotus: 10 kirjainta: S Ä H K Ö P O S T I !!! Lukekaa sähköposti päivittäin, ettette missaa tärkeitä tapahtumia, leppoisia nakkeja tai muuten vaan mielenkiintoisia aktiviteetteja! Käykää tykkäämässä Skillan Facebook-sivusta ja seuratkaa Instagramissa nimellä Sahkokilta! Täten pysytte aina kartalla ajankohtaisista tapahtumista. Teille fukseille on myös oma Facebook-ryhmä, Skillan fuksit 2018-2019, johon kannattaa ja pitää ehdottomasti liittyä!

Facebook ja Instagram linkit:
https://www.facebook.com/Sahkokilta
https://www.facebook.com/groups/1826770180953063
https://www.instagram.com/sahkokilta

Mukaan toimintaan?!: Haluaisitko tutustua hienoihin ja aktiivisiin ihmisiin ja saada paljon kavereita omasta sekä muista killoista? Tahdotko päästä toteuttamaan itseäsi sekä olla mukana killan toiminnassa ja sen kehittämisessä? Onko sinulla joku erityistaito tai haluaisitko että sinulla olisi? Mikäli vastasit johonkin edellisistä kyllä tai ei, on kiltatoiminta juuri sinua varten! Heti syksyllä valitaan jo fuksien joukosta Piika ja Renki, jotka auttavat syksyn ajan hallitusta. Vuoden 2019 toimarit valitaan heti vuodenvaihteen jälkeen, olkaa aktiivisia, tutustukaa pesteihin ja hakekaa mukaan kiltatoimintaan! ;)

(Protip, tutustukaa myös TTY:n harraste- ja ammattiainekerhojen toimintaan!)

Käsitteistöä

Saunaillat

Saunailtoja vietetään muutaman kerran vuodessa laulaen, saunoen ja yleisen yhdessäolon merkeissä. Saunaillat järjestetään yleensä Teekkarisauna Mörrimöykyllä, mutta kauden suuri avajaissauna, Kiltojen Avajaissauna, on Koo-Veen majalla Ylöjärvellä.

Keskiasteen välitutkinto

Tämän tutkinnon suorittamiseen vaaditaan kiertelyä Herwannan pubeissa. Tapahtuma järjestetään heti alkusyksystä, ja siellä upouudet fuksit pääsevät suorittamaan täysin omaa Fuksitutkintoaan. Vanhemmat opiskelijat voivat kateuksissaan suorittaa toukkatutkinnon, koska siinä on hienoin haalarimerkki.

KumipelausISO

Wapun tienoilla Skilta järjestää urheilullisen tapahtuman nimeltä KumipelausISO. Pelivälineenä on kottikärryn sisärengas ja tapahtuma on perinteisesti järjestetty Rosendahlin rannassa. Toisinaan peli on siirtynyt Pyhäjärveen, ainakin hetkeksi...

Excursiot

Excursioita eli excuja eli XQja järjestetään vuoden mittaan muutamia. Kyseessä on yleensä vierailu sähköalaan liittyviin yrityksiin. Rankka on pidemmän puoleinen excursio.

HerkkuWiiniFestarit

Syyskuussa Skilta järjestää muiden Sähkötalon k***ojen kanssa viininmaistiaiset Sähkötalon sisäpihalla. Kuka tahansa voi valmistaa tarjottavakseen oman eksoottisen juomansa; paras viini voittakoon!

Opintomateriaalit

Skilta ylläpitää tenttiarkistoa josta löytyy vanhoja tenttejä aina peruskursseista DI-vaiheen opintoihin. Opintonurkkauksen kirjahyllystä löytyviä kirjoja voi myös vapaasti lainata, kunhan muistaa palauttaa kirjat omalle paikalleen, niin että muutkin pääsevät käyttämään niitä.

Pimp My Grill

Wappuviikolla Sähkötalon sisäpihan valtaavat grillibileet keräävät yhteen kaikista upeimmiksi tuunatut makkaranpaistovehkeet – sekä tietenkin ne parhaat makkarat. Tämäkin tapahtuma järjestetään yhteistyössä muiden kiltojen kanssa.