Opis­kelu

Säh­kö­kilta tar­joaa opis­ke­li­joille pal­ve­luita ja osal­lis­tuu laa­jaan edunvalvonta-​ ja yhteis­työ­hön Tam­pe­reen yli­opis­ton kanssa var­mis­taak­seen opis­ke­li­joille hyvät val­miu­det opis­ke­luun. Edun­val­von­taa hoi­taa pää­sään­töi­sesti kil­lan Opin­to­vas­taava, johon voi olla yhteyk­sissä kun tun­tuu, ettei yli­opis­ton toi­min­nan jol­la­kin sek­to­rilla oteta riit­tä­västi huo­mioon opis­ke­li­jan etuja ja oikeuk­sia.

Opin­to­neu­voja aut­taa opin­to­jen suun­nit­te­lussa

Säh­kö­kil­lan opin­to­neu­vo­jana toi­mii Sara Hätö­nen ja häneltä voit pyy­tää apua muun muassa opin­to­jen suun­nit­te­luun, kurs­sien valin­taan sekä esit­tää ylei­sesti kysy­myk­siä opis­ke­luun ja yli­opis­tossa toi­mi­mi­seen liit­tyen. Opin­to­neu­vo­jan työ on var­mis­taa, että opis­ke­li­joi­den HOP­Sit ovat kun­nossa, mutta hän pys­tyy myös ohjaa­maan opis­ke­li­jat oikean tahon ääreen, jos ei ole varma mille taholle kään­tyä kysy­myk­sensä kanssa.

Opin­to­neu­vo­jan työ­huone sijait­see Tam­pe­reen yli­opis­ton Her­van­nan kam­puk­sella, Tie­to­ta­lon huo­neessa TD204. Huone sijait­see Tie­to­ta­lon 2. ker­rok­sessa D-​siivessä, Exam-​luokan vie­ressä. Siellä opin­to­neu­voja päi­vys­tää luku­jär­jes­tyk­sen aset­ta­missa puit­teissa ja oven ollessa auki, voi sisään tulla ilman ajan­va­rausta. Ajan­va­rauk­sen voi tar­vit­taessa tehdä Boo­kings ajan­va­raus­jär­jes­tel­män kautta. Jos asia sel­viää säh­kö­pos­tin väli­tyk­sellä, voi vies­tiä lait­taa osoit­tee­seen sahko.opis­kelu.tau(at)tuni.fi. Yhteyttä saa ottaa heti kun sille kokee tar­vetta ja jut­tusille saa pii­pah­taa aina oven ollessa auki!

Säh­kö­kil­lan edun­val­voja

Edun­val­vo­jamme huo­leh­tii Tam­pe­reen yli­opis­ton säh­kö­tek­nii­kan opis­kel­joi­den edun­val­von­nasta. Edun­val­vo­jan teh­tä­viin kuu­luu muun muassa kurs­si­pa­laut­teen vas­taa­not­ta­mi­nen ja luke­mi­nen sekä yli­opis­ton pää­tök­siin vai­kut­ta­mi­nen opis­ke­li­joi­den eduksi.

Santtu Nenonen
Edunvalvoja
Hallituksen jäsen
edunvalvoja(at)skilta.fi

Haluatko antaa kurs­si­pa­lau­tetta?

Oliko suo­rit­ta­mas­sasi kurs­sissa jokin ongelma vai yllät­ti­vätkö jär­jes­te­lyt eri­tyi­sen posi­tii­vi­sesti? Tällä lomak­keella voit antaa edun­val­vo­jalle palau­tetta yli­opis­tolla jär­jes­te­tyistä kurs­seista. Edun­val­voja välit­tää palau­tetta myös yli­opis­ton suun­taan, jol­loin kurs­seja voi­daan kehit­tää entistä parem­miksi.

Jos kurssia ei löydy listasta, kirjoita tähän kurssitunnus ja -nimi.
Voit halutessasi antaa sähköpostiosoitteesi jotta voimme olla sinuun yhteydessä, mutta se ei ole pakollista.
captcha
Kirjoita varmenteen merkit tekstikenttään.

Säh­kö­tek­nii­kan aineo­pin­to­va­lin­nat

Aineo­pin­not, eli tut­ta­val­li­sem­min pää­ai­neet, ovat niitä opin­toja, jotka mää­rit­tä­vät opin­to­jen yti­men ja suun­nan. Kan­di­daa­tin tut­kin­nossa valittu pää­aine mää­rit­tää pit­kälti myös sen, mitä opis­kel­laan Di:n tut­kin­nossa. Pää­ai­nee­seen kuu­luu vähin­tään 30 opin­to­pis­teen edestä kurs­seja, mutta enem­män­kin saa toki ottaa, jos intoa riit­tää eikä tut­kinto venähdä tur­han laa­jaksi. DI-​tutkinnossa pää­aine on mah­dol­lista suo­rit­taa myös laa­jana, eli 50 opin­to­pis­teen laa­jui­sena. Siinä tapauk­sessa ei sivuai­neen suo­rit­ta­mi­nen ole DI tut­kin­nossa pakol­lista.

Tam­pe­reella säh­kö­tek­nii­kan kan­di­daat­ti­vai­heessa on viisi eri pää­ai­netta, mistä valita itsel­leen sopi­van suun­nan:

  • Elektroniikka ja sulautetut järjestelmät
  • Intermediate Studies in Signal Processing and Machine learning
  • Tietoliikennetekniikka
  • Intermediate Studies in Power Electronics and Electromechanics
  • Sähköenergiatekniikka

DI-​vaiheessa voi opin­toja jat­kaa seu­raa­viin pää­ai­nei­siin:

  • Advanced Studies in Power Electronics and Electromechanics
  • Advanced Studies in Signal Processing and Machine learning
  • Advanced Studies in Smart Grids
  • Advanced Studies in Wireless Communications
  • Elektroniikan syventävät opinnot
  • Sulautettujen järjestelmien syventävät opinnot
  • Sähköenergiajärjestelmien syventävät opinnot
  • Uusiutuvien sähköenergiateknologioiden syventävät opinnot

Pää­ai­nei­den sisäl­töä, opin­to­suun­ni­tel­man raken­netta sekä kurs­si­tar­jon­taa on mah­dol­lista tut­kailla int­rasta löy­ty­västä opinto-​oppaasta. Myös opin­to­neu­vo­jalta voi kysellä kurs­seista ja ajoi­tuk­sista, jos jokin seikka jää epä­sel­väksi!

Vapaasti valit­ta­vat opin­to­ko­ko­nai­suu­det, eli tut­ta­val­li­sem­min sivuaine täy­den­tää perus-​ ja pää­ai­neo­pin­noista saa­ta­vaa osaa­mista. Tam­pe­reen yli­opis­ton sisällä ovat sivuai­ne­mah­dol­li­suu­det erit­täin laa­jat ja tie­de­kun­nan rajat ylit­tä­viä, sillä sivuai­neen voi valita miltä tahansa yli­opis­ton alla toi­mi­valta opin­to­suun­nalta. Sivuai­neita tulee tut­kin­toon sijoit­taa vähin­tään 20 opin­to­pis­teen edestä. Eri­lai­sia sivuai­ne­mah­dol­li­suuk­sia voi käydä tut­ki­massa joko int­rasta tai opinto-​oppaasta. Kuten pää­ai­neista, myös sivuai­neista voi kysellä opin­to­neu­vo­jalta, kun­han muis­taa ettei tässä ole ole­massa yhtä oikeaa vas­tausta ja lopul­li­nen pää­tös valin­nasta on aina opis­ke­li­jan itsensä vas­tuulla.

Ker­ho­toi­min­nasta täy­tettä vapaa-​aikaan

Säh­kö­kil­lan ohella yli­opis­tolla toi­mii myös lukui­sia muita kil­toja ja ker­hoja. Osa ker­hoista on kes­kit­ty­nyt tie­tyn ammat­tiai­neen edis­tä­mi­seen mutta nii­den lisäksi yli­opis­tolta löy­tyy myös pal­jon muuta har­ras­tuk­siin liit­ty­vää ker­ho­toi­min­taa. Tässä on lis­tattu säh­kö­tek­nii­kan ammat­tiai­ne­ker­hoja ja muu­ta­mia mui­den kau­pun­kien säh­kö­tek­nii­kan opis­ke­li­joi­den kil­toja. TREY:n sivuilta löy­tyy lis­taus kai­kista yli­opis­tolla toi­mi­vista aine­jär­jes­töistä ja kil­loista sekä ammattiaine-​ ja har­ras­te­ker­hoista. Kilta-​ ja ker­ho­toi­minta on eri­noi­mai­nen tapa viet­tää vapaa-​aikaa, tutus­tua uusiin ihmi­siin ja ver­kos­toi­tua tule­vai­suu­den kol­le­goi­den kanssa!

Kou­lu­tus­po­liit­ti­nen edun­val­vonta ja opis­ke­li­jae­dus­ta­jat

Hallinnon opiske­lijaedusta­jat (tut­ta­val­li­sem­min hal­lo­pe­dit) edus­ta­vat opis­ke­li­joi­den näke­myk­siä ja osal­lis­tu­vat yli­opis­ton kehit­tä­mi­seen sekä pää­tök­sen­te­koon. Edun­val­von­taa tapah­tuu monella eri tasolla. Opis­ke­li­jae­dus­tus on tär­keää, koska ajan­koh­tai­sim­mat näke­myk­set opis­ke­lun kipu­koh­dista ja suju­voi­tet­ta­mi­sen koh­teista löy­ty­vät usein opis­ke­li­joilta. Tämän lisäksi on tär­keää, että suu­rissa lin­joissa kuu­luu myös opis­ke­li­joi­den ääni. Yli­op­pi­las­kunta nimit­tää hal­lo­pe­dit. Hal­lo­pe­dien kausi on kaksi vuotta, mutta toi­min­taan pää­see usein mukaan kes­ken kau­den­kin täy­den­nys­ha­ku­jen kautta!

Säh­kö­tek­nii­kan suun­nit­te­lu­ryhmä

  • Ops työ

Säh­kö­tek­nii­kan yksi­kön joh­to­ryhmä

Infor­maa­tio­tek­no­lo­gian ja vies­tin­nän tie­de­kun­nan tie­de­kun­ta­neu­vosto

Kai­kissa Tam­pe­reen yli­opis­ton tie­de­kun­nissa on tie­de­kun­ta­neu­vosto ja niissä on kor­kein­taan vii­si­toista jäsentä ja heistä jokai­sella voi olla hen­ki­lö­koh­tai­nen vara­jä­sen. Neu­vos­toissa tulee olla edus­tet­tuna pro­fes­so­rit, opetus-​ ja tut­ki­mus­hen­ki­löstö ja muu hen­ki­lö­kunta sekä opis­ke­li­jat. Näi­den kol­men ryh­män edus­tuk­sen yhtey­dessä puhu­taan kol­mi­kan­nasta. Mikäli ryh­mien välillä on tasa­lu­kui­nen edus­tus, puhu­taan tasa­kol­mi­kan­nasta.

ITC:n tie­de­kun­ta­neu­vos­ton opis­ke­li­ja­jä­se­net ovat:

  • Honkasaari Anniina, varalla Kemppinen Petri
  • Juolahti Emmi, varalla Rantamäki Kaisa
  • Kärki Juulia, varalla Ahvonen Veeti
  • Mattila Aleksi, varalla Simisker Saskia
  • Timonen Arttu, varalla Karra Janita

Muu­tok­sen­ha­ku­lau­ta­kunta

Opin­to­suo­ri­tuk­siin liit­ty­viin pää­tök­siin tyy­ty­mä­tön voi hakea oikai­sua muu­tok­sen­ha­ku­lau­ta­kun­nalta. Muu­tok­sen­ha­ku­lau­ta­kun­nalta ei voi hakea oikai­sua väi­tös­kir­jaan, lisen­si­aa­tin­tut­ki­muk­seen tai syven­tä­vään opin­näyt­tee­seen liit­ty­vään arvioin­tiin eikä aikai­sem­min han­ki­tun osaa­mi­sen tun­nis­ta­mi­seen ja tun­nus­ta­mi­seen, eli AHO­Toin­tiin. Muu­tok­sen­ha­ku­lau­ta­kun­nassa on kolme pro­fes­so­ria, kolme hen­ki­lö­kun­nan jäsentä, yksi jatko-​opiskelija ja kaksi perus­tut­kin­toa opis­ke­le­vaa.

Muu­tok­sen­ha­ku­lau­ta­kun­nan opis­ke­li­ja­jä­se­net ovat:

  • Opiskelija Iiris Taubert, varalla opiskelija Saija Yli-Rosti
  • Opiskelija Julius Haapakoski, varalla opiskelija Eemeli Lahtinen

Yhteis­kun­nal­li­sen vuo­ro­vai­kut­ta­mi­sen neu­vosto (YVV-​neuvosto)

YVV-​neuvosto tukee yli­opis­ton vuo­ro­vai­ku­tus­suh­teen toi­min­tae­del­ly­tyk­siä sekä edis­tää tut­ki­muk­sen ja tai­teen vai­kut­ta­vuutta. YVV-​neuvosto toi­mii monia­lai­sen ja -​tieteisen kehit­tä­mis­työn väli­neenä. Neu­vosto mm. val­mis­te­lee vuo­ro­vai­kut­ta­mi­seen liit­ty­vät asiat, tekee vuo­ro­vai­ku­tuk­seen liit­ty­viä aloit­teita. YVV-​neuvostossa on kolme yli­opis­ton opis­ke­li­jaa ja yksi TAM­Kin opis­ke­lija.

YVV-​neuvoston yli­opis­tossa opis­ke­le­vat opis­ke­li­ja­jä­se­net ovat:

  • Artturi Lindeman, varalla Lahtinen Eemeli
  • Lassi Vuotari, varalla Vähävuori Hanna
  • Adam Zeidan, varalla Niemi Aleksi

Kou­lu­tus­neu­vosto

Kou­lu­tus­neu­vosto tukee yli­opis­ton edel­ly­tyk­siä edis­tää sivis­tystä ja antaa kor­kea­ta­soista ja eet­ti­sesti kes­tä­vää tut­ki­muk­seen perus­tu­vaa ope­tusta sekä edis­tää yhteis­kun­nal­li­sesti vai­kut­ta­van osaa­mi­sen jat­ku­vaa kart­tu­mista. Kou­lu­tus­neu­vosto val­mis­te­lee reh­to­rille ja kon­sis­to­rille kou­lu­tuk­sen asioita, seu­raa kou­lu­tus­stra­te­gian toteu­tu­mista ja val­mis­te­lee kou­lu­tuk­seen ja ope­tuk­seen liit­ty­viä asioita.

Kou­lu­tus­neu­vos­ton opis­ke­li­jae­dus­ta­jat ovat:

  • Eemeli Lahtinen, varalla Saija Yli-Rosti
  • Heta Lindgren, varalla Mirva Pekkola
  • Suvi Parhankangas, varalla Lassi Vuotari
  • Emilia Tapio, varalla Adam Zeidan

Kon­sis­tori

Kon­sis­tori on ylin päät­tävä elin Tam­pe­reen yli­opis­tossa. Kon­sis­tori mm. nimit­tää yli­opis­ton hal­li­tuk­sen, seu­raa ja kehit­tää yli­opis­ton tut­ki­musta, kou­lu­tusta sekä yhteis­kun­nal­lista vuo­ro­vai­ku­tusta ja päät­tää tut­kin­to­sään­nöstä.

Kon­sis­to­rin opis­ke­li­ja­jä­se­net ovat:

  • Annika Nevanpää
  • Ella Meriläinen
  • Katariina Kojo
  • Mikko Kauhanen
  • Ville Jäppinen

Käy­tämme eväs­teitä

Tämä sivusto käyt­tää eväs­teitä, mukaan­lu­kien kol­man­sien puol­ten eväs­teitä, vain sivus­ton toi­min­nan kan­nalta vält­tä­mät­tö­miin tar­koi­tuk­siin, kuten ase­tus­ten tal­len­ta­mi­seen käyt­tä­jän lait­teelle, käyt­tä­jäis­tun­to­jen yllä­pi­toon ja pal­ve­lu­jen toi­min­nan mah­dol­lis­ta­mi­seen. Sivusto kerää käyt­tä­jästä myös muuta tie­toa, kuten käyt­tä­jän IP-​osoitteen ja selai­men tyy­pin. Tätä tie­toa käy­te­tään sivus­ton toi­min­nan ja tie­to­tur­val­li­suu­den var­mis­ta­mi­seen. Kerät­tyä tie­toa voi pää­tyä myös kol­man­sien osa­puol­ten käsi­tel­tä­väksi sivus­ton pal­ve­lu­jen tavan­omai­sen toi­min­nan seu­rauk­sena.

FI / EN