Sähkökillan seuraava raati valitaan vaalikokouksessa 24.11. Sähkökillan raadin jäsenenä pääset vaikuttamaan killan toimintaan, tutustumaan hallitustyöskentelyyn ja päätöksentekoon, edustamaan kiltaa, valitsemaan killalle toimihenkilöitä sekä tutustumaan moniin muihin järjestötoimijoihin. Lisäksi pidät vuoden aikana kosolti hauskaa loistavalla porukalla! Sähkökillan sääntöjen mukaan raadin velvollisuuksiin kuuluu:
-johtaa killan toimintaa ja hoitaa sen taloutta ja omaisuutta sekä valvoa killan sääntöjen noudattamista
-valmistella killan kokouksissa esille tulevat asiat ja toimeenpanna niissä tehdyt päätökset
-laatia vaalikokoukselle ehdotus toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi
-päättää muista asioista, joita ei ole määrätty killan kokouksen päätettäväksi
-laatia vuosikokoukselle esitettävä toimintakertomus ja tilinpäätös
Miten?
Sähkökillan kähmintäkahvit järjestetään 4.11. Sähkökillassa. Kähmintäkahvit ovat käynnissä kiltahuoneella klo 12-15, jolloin Skillan nykyinen raati on paikalla kertomassa pesteistään ja raatitoiminnasta ja vastaamassa kysymyksiin. Samalla voit ilmoittaa alustavan kiinnostuksesi lähteä mukaan raatitoimintaan paikalla olevilla lappusilla, joihin kirjoitat nimesi, sähköpostisi, pestin tai pestit, joista olet kiinnostunut ja lyhet perustelut, miksi juuri sinä. Näiden lappusten perusteella puheenjohtajaehdokkaat voivat koota raatiehdotelmansa ensi vuodelle!
Pestit
Puheenjohtaja
Puheenjohtaja on killan keulakuva. Hän antaa viralliset lausunnot killan puolesta, ja edustaa killan virallista mielipidettä. Narut killan sätkynukkeihin (hallitukseen) pysyvät hänen käsissään. Puheenjohtaja vastaa viime kädessä kaikesta killan toiminnasta. Puheenjohtaja huolehtii siitä, että toimintasuunnitelmassa sovitut asiat tulee tehtyä, budjetti pitää ja ideoi ja miettii jatkuvasti, miten killan toimintaa voisi yleisesti parantaa. Puheenjohtaja on verkoistutunut yliopistolla n. kaikkialle ja pitää yhteyttä Skillan opiskelijoille relevantteihin laitoksiin. Järjestelmällinen tyyppi, jolta ei puutu neuvottelu- ja sovittelutaitoja. Hae.
Isäntä
Isäntä huolehtii killan virvokkeista kiltahuoneella ja tapahtumissa. Tähän kuuluu kaupassa ja tukussa käynti Suomessa ja muualla. Lisäksi vuosittain isännän järjestämisvastuulla (emännän ollessa mukana järjestämässä) olleita tapahtumia on ollut keskimäärin n. 6. Hyviä ominaisuuksia isännälle ovat järjestelmällisyys ja oma-aloitteisuus, eikä jonkinnäköisestä virvoitusjuomamerkkitietoisuudesta ole ollut haittaa. Isännällä on suuri vastuu Skillan normaalitoiminnasta. Hae, jos pidät käsilläsi tekemisestä ja nesteistä.
Rahastonhoitaja
Rahastonhoitaja huolehtii killan rahaliikenteestä. Tähän kuuluu laskujen maksua, kassan laskentaa, laskuttaminen, kirjanpidon tekeminen ja kaikki muut rahoja liippaavat asiat. Rahastonhoitajalla on paras kokonaiskuva killan taloudesta ja siitä, paljonko tilillä ja kassassa on massia. Rahastonhoitajana saa todella hyvän käsityksen yhdistyksen (ja miksei yrityksenkin) talouden pyörittämisestä ja oppii näkemään lukujen taakse. Hae, jos tykkäät uida rahalaareissa ja pyöritellä Exceliä.
Tapahtumavastaava
Tapahtumapäälikkö on usein päävastuussa monista killan järjestämistä tapahtumista, esimerkkinä Keskiasteen Välitutkinto. Tapahtumapäälikkö huolehtii tapahtuman tiloista, nakkilaisista, ohjelmasta yms. Hyviä piirteitä tapahtumapäälikölle ovat jäjestelmällisyys, organisointitaito sekä kyky improvisoinda. Hae tapahtumapääliköksi jos haluat kehittää killan järjestämiä tapahtumia ja pidät tapahtumien järjestelystä.
Sihteeri
Sihteerin tehtävään kuuluu kirjata kokouksessa käydyt keskustelut, päätökset ja muut kivat asiat pöytäkirjaan ymmärrettävässä ja selkeässä muodossa. Homma vaatii siis kokouksissa käymistä, kuuntelutaitoa ja kykyä käyttää näppäimistöä. Lisäksi sihteeri hoitaa pöytäkirjojen arkistoinnin, vuosijuhlakutsujen esittelyn ja nakkeilee muun raadin ja toimareiden ohella Skillan tapahtumissa. Minihame ja nuttura ovat plussaa, mutta ei pakollisia.
Tiedotusvastaava
Tiedotusvastaava huolehtii muun muassa tapahtumien ja opintoasioiden tiedottamisesta sekä hallinnoi viestintäkanavia kuten sähköpostilistoja, Skillan nettisivuja sekä ilmoitustauluja. Myös Sähkösanomien ilmestyminen on viimekädessä tiedotusvastaavan harteilla. Pesti ei vaadi varsinaisesti erityistaitoja, kunhan tykkäät naputella sähköposteja. Hyvät ATK-skillit on plussaa eikä graafisesta lahjakkuudestakaan haittaa olisi.
Yritysvastaava
Yritysvastaavan tehtäviin tulee ylläpitää, kehittää ja luoda suhteita yrityksiin. Yritysvastaava neuvottelee ja solmii killalle yritysyhteistyösopimuksia. Muina vastuinaan hänellä on vuosittain uusien opiskelijoiden haalareiden hommaaminen sekä excursioiden järjestäminen. Yritysvastaava on neuvottelutaitoinen ja tykkää tehdä killalle profittia. Yritysvastaavana pääsee tekemään hommia pelkän yliopistoyhteisön ulkopuolella ja saa arvokkeita kontakteja yrityksien edustajiin.
Kilta- ja Opintomestari
Kilta- ja Opintomestarin työkuva koostuu kahdesta osasta. Kiltamestarin päätehtäviin kuuluu kiltahuoneen uudistaminen ja kunnossapito sekä kiltaan tilattavat lehdet ja muut materiaalit. Vastuuna on lisäksi uusien haalarimerkkien kilpailuttaminen ja teettäminen. Opintomestarin työkuvaan kuuluu prujujen teettäminen ja myynti. Opintomestarille kuuluu yhteydenpito
luennoitsijoihin, tarvittavien prujujen hankkiminen ja prujujen myynnin järjestäminen. Hän toimii myös linkkinä killan, riviopiskelijoiden ja hallopedien välillä.
Emäntä
Emäntä on se, joka huolehtii, että ruokahuolto pelaa ja kiltalaisten massut pysyvät tyytyväisinä niin erinäisissä killan järjestämissä tapahtumissa kuin killassakin. Emäntä hankkii herkkuja kiltaan ja pitää huolta kiltahuoneen siisteydestä yhdessä piikalikan ja muiden kanssa.
Fuksikapteeni
Fuksikapteeni on killan mukavin ihminen, ihan viran puolesta. Täytyyhän fuksien saada hyvä kuva ensimmäisestä raatilaisesta, jonka kanssa ovat tekemisissä. Hän on kaikkien kaveri, ei pelkää soittaa ambulanssia, eikä jätä fukseja yksin bilettämään. Fuksikapteeni vastaa muulle raadille fuksitoiminnasta.